Petra van den Munckhof

Petra van den Munckhof

Speltherapeut voor kinderen van 3-12 jaar

Petra van den Munckhof – speltherapeut voor kinderen van 3-12 jaar

Ik ben Petra van den Munckhof, speltherapeut en sinds de zomer van 2019 werkzaam in het Integraal Gezondheidscentrum in Zaltbommel.

Kinderen tussen ongeveer 3 tot en met ongeveer 12 jaar kunnen bij mij terecht als ze niet lekker in hun vel zitten. Vaak gaat het dan erom dat kinderen ineens erg veranderd zijn, of onzeker, of teruggetrokken, of ook soms boos zijn. Kortom: als een kind zichzelf niet meer lijkt te zijn.

In mijn logo heb ik dit proberen te laten zien: een koning die eerst angstig achter een muurtje wegduikt en daarna weer open en vrij erachter uit durft te springen. Dit staat voor mijn visie: Ieder mens en dus ook ieder kind is koning(in) van zijn eigen koninkrijk, van zijn eigen leven. Maar soms gebeurt het dat de koning zich niet durft te laten zien, dat hij zich achter een muurtje van boosheid, angst of verlegenheid verstopt. Het is dan belangrijk dat de koning weer baas kan worden over zijn eigen leven, dat hij weer open, zorgeloos en vrij rond kan springen in zijn wereld.

Speltherapie kan helpen om een kind weer zijn eigen koninkrijk terug te laten vinden. Hoe? Door te spelen. Volwassenen praten over hun problemen, maar kinderen spelen. Spelen is de taal van het kind. Ik als therapeut speel met het kind mee en probeer zijn taal te verstaan. Ik vind het een eer om getuige te mogen zijn van het verhaal en de ontwikkeling van een kind. 

Heeft u ook vragen of zorgen over uw kind die lijken op wat boven genoemd is, dan kan speltherapie helpend zijn. Twijfelt u of speltherapie geschikt is voor uw kind en of voor het probleem waar het mee kampt? U kunt altijd telefonisch contact opnemen om uw vraag te stellen. En het eerste (kennismakings)gesprek is gratis en vrijblijvend. 

Vaktherapie Bommelerwaard

Vaktherapie Bommelerwaard is een samenwerking van vaktherapeuten in Zaltbommel en omgeving