An van Tuijl

An van Tuijl

Muziektherapie

Muziektherapie

Veel mensen, jong en oud, hebben te maken met een groot aantal lichamelijk en of psychische klachten. Hierbij kan muziek helpen: muziek kan je in een paar minuten van miserabel voelen tot een opgewekt persoon laten zijn. Hoe beter je je voelt, hoe meer je tot acties en prestaties in staat bent. Muziek kent geen bijwerkingen en kan zelfs helpen de medicatie te verlagen en zal het de kwaliteit van leven verhogen.
Onderzoek heeft aangetoond dat muziek helpt bij het verwerken van trauma’s, bij depressies en bij het versterken van het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Daarnaast werkt muziek verbindend. Muziek maakt het contact maken met anderen mogelijk doordat de hersengebieden die vooral betrokken zijn bij empathie, vertrouwen en samenwerken geactiveerd worden.
Onlangs was te zien hoe muziek helpt op IC’s in ziekenhuizen, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Het beluisteren van iemand’s favoriete muziek vlak voor of vlak na een operatie zorgt voor ontspanning en overgave. Ook in de palliatieve zorg kan muziek een waardevol element zijn.
Muziek heeft niets anders nodig dan zichzelf. Hoewel ze vluchtig is ( de klank verdwijnt namelijk meteen) blijft ze aanwezig en doet op die manier haar werking.

Muziekpraktijk An van Tuijl
Wielkamp 10
5301 DB Zaltbommel
0418-513124/ 06- 48052207
KVK: 61466417
BTWnr:NL148145231B01

Vaktherapie Bommelerwaard

Vaktherapie Bommelerwaard is een samenwerking van vaktherapeuten in Zaltbommel en omgeving